viernes, 12 de septiembre de 2014

la certificació "eco" ha arribat

Després de 13 mesos de gestions, despropòsits i esperes, puc dir que tinc número d’operador del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. Sóc el CT 003595 P. Ja podeu trobar-me a la Guia d’operadors si entreu a la pàgina web del CCPAE.




He dit alguna vegada que no m’agrada gaire el sistema de certificació que tenim. Per començar, em sembla injust que els que fem les coses amb respecte cap a la Natura haguem de pagar més que els agricultors “convencionals” (a mi em costarà uns 350-400 €/any estar certificat). I ho paguem per un servei de certificació que molts de vosaltres quedaríeu parats. Dista de ser cap garantia per als consumidors, per desgràcia. Em pregunto com seran les certificacions en altres països que exporten els seus productes “ecològics” al nostre. Escric ecològic entre cometes per que em sembla que no té cap sentit que les nostres fruites i verdures de qualitat viatgin a Alemanya o Bèlgica i a les nostres botigues “eco” de vegades sigui difícil trobar una poma de Girona i totes siguin de Xile, Argentina, etc. És ecològica la contaminació que provoca el transport de productes ecològics d'una a altra punta del món? Bé, tranquils, diria que això ha estat una “pataleta” de les que em donen de tant en tant. Ja se'm passa...

Sóc un convençut de substituir la certificació per la confiança entre l’hortolà i les famílies que es mengen les seves hortalisses. Actualment tinc l’hort en una finca que no es pot visitar, doncs els propietaris hi viuen i volen preservar la seva intimitat, és clar. Això representa un handicap important a l’hora d’establir aquesta confiança. Per això intento anar publicant articles i fotos al bloc, per a poder explicar el que faig i el que sento. Tant de bo pugui prescindir de la certificació en un temps, quan els meus clients hagueu tingut l’oportunitat de conèixer millor la meva manera d’intentar regenerar el petit tros de món que cultivo.

Entradas populares