Després de 13
mesos de gestions, despropòsits i esperes, puc dir que tinc número d’operador
del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. Sóc el CT 003595
P. Ja podeu trobar-me a la Guia d’operadors si entreu a la pàgina web del CCPAE.
He dit
alguna vegada que no m’agrada gaire el sistema de certificació que tenim. Per
començar, em sembla injust que els que fem les coses amb respecte cap a la
Natura haguem de pagar més que els agricultors “convencionals” (a mi em costarà
uns 350-400 €/any estar certificat). I ho paguem per un servei de certificació
que molts de vosaltres quedaríeu parats. Dista de ser cap garantia per als
consumidors, per desgràcia. Em pregunto com seran les certificacions en altres
països que exporten els seus productes “ecològics” al
nostre. Escric ecològic entre cometes per que em sembla que no té cap sentit
que les nostres fruites i verdures de qualitat viatgin a Alemanya o Bèlgica i a
les nostres botigues “eco” de vegades sigui difícil trobar una poma de Girona i
totes siguin de Xile, Argentina, etc. És ecològica la contaminació que provoca el transport de productes ecològics d'una a altra punta del món? Bé, tranquils, diria que això ha estat una “pataleta” de
les que em donen de tant en tant. Ja se'm passa...
Sóc un
convençut de substituir la certificació per la confiança entre l’hortolà i les famílies que es mengen les seves hortalisses. Actualment tinc l’hort en una finca que no es pot visitar, doncs
els propietaris hi viuen i volen preservar la seva intimitat, és clar. Això representa un handicap important a l’hora
d’establir aquesta confiança. Per això intento anar publicant articles i fotos
al bloc, per a poder explicar el que faig i el que sento. Tant de bo pugui
prescindir de la certificació en un temps, quan els meus clients hagueu tingut
l’oportunitat de conèixer millor la meva manera d’intentar regenerar el petit
tros de món que cultivo.